Glad sommar

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.
From the Principal

Glad sommar kära vänner önskar rektor

Ett år har gått och jag tänker tillbaka på hur nervös jag var då. För ett år sedan var jag mitt uppe i att rekrytera dryga 30 personal till skolan och jag hade inte mer än tre månader på mig att göra det, men vilka bra medarbetare vi fick. Vi har erfarna dedikerade lärare som sätter sin absoluta lägsta nivå vid ett bra arbete med era barn. Vi har vår support och administration som gör sitt yttersta för att all organisation runt våra elevers lärande ska fungera ypperligt, era barn förtjänar detta. Vi har ett Elevhälsoteam som har ett genuint intresse för elevernas individuella förmågor och tror starkt på att eleven ifråga kan klara sitt åtagande om hen själv tror på det, vi vet att vi kan hjälpa till i detta. Om allt detta hade jag ingen kunskap om vid skolårets början. Jag visste att vi eftersträvade detta och jag trodde det var möjligt att uppnå, men jag var inte hundra procent säker.  Jag tänkte då att det kan ta upp till två till tre år innan man får en bra etablerad grund till en förträfflig skola, idag tänker jag att vi har en sådan grund redan efter ett år. Visst, vi har utvecklingsområden att arbeta vidare med men dessa blir så mycket lättare och mer intressanta nu när vi har samlat på oss all kunskap från vårt första år i drift.

Vilket fantastiskt första år vi lägger bakom oss. Det är så mycket som gått enligt våra planer och blivit riktigt bra.  Majoriteten av våra studenter i åk 4 som kanske hade tre månaders undervisning i engelska från förra skolan har under detta år utvecklats sin engelska till helt nya nivåer. Nu är det ett språk de naturligt använder dagligen i korridoren, med sina vänner och de internationella lärarna. Det har lärt sig så mycket engelska och det är en fröjd att se nivån de idag behärskar. Vi ser också att vi är på rätt väg med vårt arbete med den sociala tryggheten på skolan. Vi har exempel med elever som säger att de nu för första gången kan fokusera på sin utbildning. Hussystemet har visat sig vara framgångsrikt, vi gör så mycket i husen att det lite har blivit en signatur för vår skola. Lärare och elever har mycket kul tillsammans i alla olika aktiviteter. Orienteringsdagens husdel är ett exempel där elever från olika årskurser parades upp tillsammans i samma team, elever från åk 7 och 4 i samma team och de tog hand om varandra och hade kul tillsammans, en underbar syn. Det är så mycket som har gått bra detta första år och jag är stolt över våra elever och personal på skolan.

Jag är också stolt över er föräldrar, klassföräldrar och vårt egen PTA  IES Telge, vår egen oberoende föräldraförening. Föreningen styrs av er föräldrar och vi som skola ger allt det stöd vi förmår. Det är ett fantastiskt tillfälle för er föräldrar att vara del i det fantastiska vi vill åstadkomma med vår skola. Vill ni veta mer så är ni välkomna att höra av er till dem på pta.telge.sodertalje@engelska.se

Ha ett underbart sommarlov

Johan Öhman /Rektor